oldaltérkép | belépés | regisztráció | jelszó emlékeztető | hírlevél

Kiállítások | Konferenciák


GEA - Bock tréning (szakmai találkozó)
 

Kitűnő hangulatú szakmai napot tartottunk 2013. január 29-én az Illatos úti telephelyünkön. Vendégül láttuk a német GEA-Bock kompresszor gyártó vállalat szakembereit, akik részletekre kiterjedő, hasznos és látványos kompresszor ismertető tréninget tartottak. Vendégeink megismerhették a Bock kompresszorok felépítését, műszaki jellemzői, alkatrészeit, működését. Tapasztalatokat szerezhettek a berendezések karbantartásával és esetleges meghibásodásaival kapcsolatban. A délután folyamán szét -és összeszerelhettek egy komplett működő FK-40-es kompresszort.

 

Tekintse meg a rendezvény képeit itt...


Izgalmas helyszín – családi programok– töltődjön fel Győrött! Látogasson meg minket az AUTODIGA-n!

2012. október 12. (péntek)

9:00 - 20:00

2012. október 13. (szombat)

9:00 - 18:00

2012. október 14. (vasárnap)

9:00 - 18:00


Az autodiga, amely idén már 20. alkalommal szólítja meg a gépjárműfenntartó szakma képviselőit, ismét új „formációban” jelentkezik. Győr egyik új attrakciója, az ETO Park fogadja be idén rendezvényünket.

Terítéken a szakma!


Az új helyszín új lehetőségeket kínál akár saját programjaival, színvonalas bevásárló utcáival, de a reprezentatív épület és környéke ideális helyszíne lesz az autodiga-nak. Sokáig a győri egyetem volt a színhely, aztán ezt a területet kinőttük, és átköltöztünk Budapestre, a kőbányai vásárvárosba. Ám partnereink visszajelzése szerint megszerették Győrt, ezért 2012-ben visszaköltözünk az autodiga szülővárosába. Régi partnereink össze fogják tudni hasonlítani a régi és az új helyszínt.

        


Győr és az ETO Park találkozása

Győr egyik büszkesége az 1929-ben épült Révfalusi híd, amely a város emblematikus eleme. A híd a századforduló eleganciáját és könnyed hétköznapjait idézi, amely egykoron az ipari forradalom helyi jelképe volt.

Az ETO Park élményközpontjának belső közösségi tereiben a híd századfordulót idéző hangulatát élesztettük újra. Az idelátogató az ipari forradalom korának építészeti megoldásaival találkozhat ismét. Ezért a felülvilágított, üvegtetős, háromszintes passzázs él lezárásait szegecselt acéltartók díszítik, a fa fogódzós öntöttvas korlátok a hídkorlát formavilágát viszik tovább, de korszerű anyagok felhasználásával. Az üzletportálok feliratainak festett szegecselt acéllemezei, a terazzo hatású burkolattal fedett sétálóutcák, a mozgólépcsők és a gyerekek szórakoztatására szolgáló csúszda szegecselt szegélyezése mind-mind a századforduló hangulatát idézik. Az ipari forradalom eleganciáját idéző világítótestekkel világítjuk meg a belső tereket, amelynek központjában kialakított találkozási ponton a híd eszmeisége elevenedik meg, amellyel azt a hangulatot kívántuk újjáéleszteni, amit a győriek a századfordulón érezhettek a Révfalusi hídon való áthaladáskor.


Az ETO Parkkal újjáélesztjük azt az élményt, amikor még polgári jólétben éltek az emberek, amikor még program volt a családok számára szép ruhába felöltözni, a főutcán sétálgatni, kirakatokat nézegetni, amikor még volt idő a kávézókban beszélgetni egy finom sütemény mellett. Az ETO Parkban finom stílusérzékkel ezt a kort kívántuk megidézni, de a mai modern kor követelményeinek megfelelő anyaghasználattal.

39 üzlet és szolgáltató központ várja a családokat az Alexandra könyvesbolttól, a CBA Grillen át élményparkig.

forrás:www.autodiga.hu


Beszámoló az Autó mobil klímajavítók III. Országos Konferenciájáról
Forrás: AOE portál  
   

2012. március 24. – Autó mobil klímajavítók III. Országos Konferenciája

Az Autószerelők Országos Egyesülete a Hűtő-és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségével karöltve immár harmadszorra rendezte meg az Autó mobil klímajavítók III. Országos Konferenciáját.

A megnyitó beszédet Spindler Tibor AOE elnök tartotta, majd ezután Soós Árpád (HKVSZ elnök) előadását hallhatták a megjelentek. Soós úr a képesítések előnyeiről és hátrányairól is beszélt, ahogy a testület és a szakma látja, látni akarja. Szóba hozta a 2012-ben várható változásokat is.


A Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal – Jármű Módszertani Főosztályának képviselője, Papp István előadásában fő hangsúlyt kapott az ellenőrzés beltartalma, és a szankcionálás lehetősége.


Korbuly Sándor oktatási szakosztályvezető (HKVSZ) előadásából megtudhatták a megjelentek, hogy miért is kell vizsgázni, hogyan, hol és mennyiért, valamint ezek a vizsgák milyen jogosultságokat adnak.


A járműklímás oktatási anyag alapjairól, céljairól és követelményeiről beszélt a konferencia következő előadója, Baricz László járműklíma szakosztályvezető (HKVSZ).


A jövő hűtőközegéről, az R1234yf-ről beszélt előadásában Marton Károly a hűtőközeg tulajdonságait ismertetve. Környezetünk romlásának hatásairól beszélt, melyhez a klímatechnika is hozzájárul, valamint arról, hogy léteznek a környezetet kevésbé terhelő megoldások.

Előadása második felében megosztotta a hallgatósággal az autó klímajavítás területén szerzett tapasztalatait.


A délutáni program első előadója Kun József (Robert Bosch Kft.) volt, aki a személy-és haszongépjárművek diagnosztikai lehetőségeiről beszélt a klímára fókuszálva.
Spindler Tibor (AOE elnök) és Hujber Beáta (AOE szakreferens) a következő 1 órában tanácsokkal próbálta ellátni a megjelenteket, hogyan is lehet egy vállalkozást szabályosan, biztonságosan és sikeresen működtetni 2012-ben.

Szó esett garanciáról, fizetési kötelezettségekről, lehetséges megoldásokról, és az új kihívásokról, melyek előtt a szakma áll, valamint az ezekhez való alkalmazkodási lehetőségekről.


Sasvári Attila (HGS-Lito Kft.) az elektronikus/digitális klímarendszerekről, klímaelektronikai alapokról, elektronikus vezérlésről, szabályozásról, CAN-BUS hálózatról, automata klímavezérlésről beszélt előadásában.


A konferencia záró előadásában Gonda István (Cool4U Kft.) tartott előadást a sérült gépkocsik klímáknál használatos korszerű javítástechnológia alkalmazásáról, a belső rendszer tisztításáról.


Autóklíma Work Shop kiállítás  
   


A kiállításon látogatóink részletesen megismerkedhettek a cégünk által forgalmazott alkatrészekkel, termékekkel, valamint szolgáltatásainkkal! 

 

képgaléria...


AutóDiga kiállítás Győr  
Forrás:www.esemenymenedzser.hu  
   
Az Autotechnika kiállítás egy helyen, azonos időpontban hozza össze a gépjármû fenntartó és autó háttéripari szakma jelenlegi és jövőbeli szereplőit. Az AutoDiga kiállítások hagyományait megőrizve és szem előtt tartva, Magyarország idei egyetlen autotechnikai fórumán a piac meghatározó és feltörekvő...

... részvevői mutatják meg, hogy mire képesek ma, valamint hogy merre tart a garázsipar, a szerviztechnika, az alkatrészgyártás és jövő szakembereit képező hazai oktatási intézményrendszer.
Az Autotechnika kiállítás kiemelt tematikája a környezetvédelem. Legfőbb feladatunk a jövőtudatos autózás, környezetbarát gondolkodás megteremtése és támogatása, ezért különleges figyelmet fordítanak a szervezők az alternatív hajtású jármûvek bemutatására, valamint a környezeti ártalom és üzemanyag-fogyasztás csökkentés népszerûsítésére, a hibridtechnika megismertetésére.

A kiállítás tematikája lefedi a teljes szakmát az apró karcolások eltüntetésének technikájától a szervizberendezéseken és alkatrészeken, felszereléseken, elektronikán át a modern mechatronikai, gépészeti és elektromos rendszer diagnosztikáig:

 


technológiai újdonságok | járműklíma tecnikai újdonságok |garázsipari berendezések, szerszámok, anyagok | alkatrész ipar és kereskedelem | elektronika, mechatronikai, gépészeti újdonságok |elektromos rendszer diagnosztika | a haszongépjármûvek szervizelését biztosító termékek, szolgáltatások | az AutoDiga kiállításokon népszerû workshop sarok

Különleges rendezvénysorozatot terveznek Innomobilitás edu+work néven, melyen a munka találkozik az oktatással. Az autós szakma és az autóipari szakképző iskolák, egyetemek egymásra találása érdekében lehetőséget teremtenek arra, hogy a konferencián bemutatkozhassanak az állásbörze szereplői, a kiállító cégek munkaerő-toborzást végezzenek, valamint a fiatalok megismerjék az autós szakmákat, cégeket.