oldaltérkép | belépés | regisztráció | jelszó emlékeztető | hírlevél

Tájékoztató a vállalkozások képesítéséről


A hűtőközeg vásárlási és hűtőkörökkel kapcsolatos telepítési és szervíztevékenységi jogosultságot jelentő (F-Gáz rendelet szerinti) képesítést a gazdálkodó szervezeteknek az OMKT adja ki, a képesített vállalkozás folyamatos felügyeletének
lehetőségét fenntarva. A cégképesítés menete:

1. Amennyiben a vállalkozás még nem regisztrált a rendszerben, akkor először az „ÚJ BELÉPŐK REGISZTRÁLÁSA” keretben a "Gazdálkodó szervezet" menüpontot kell kiválasztani.
2. A regisztrálás során ki kell választani az igényelt képesítést (is) (összhangban a személyi képesítésekkel).
3. A kiválasztott képesítés alatt megtalálható linken le kell tölteni a megfelelési nyilatkozatot, és kitöltés majd kinyomtatás után cégesen aláírva a szükséges mellékletekkel be kell küldeni az OMKT-hoz (ld. a nyilatkozat fejléce és lábléce).
4. Meg kell adni a kötelező adatokat.
5. A fentiek után a vállalkozás megkapja a belépési lehetőséget, amely a "weboldal elérési adatok" alatt megadott e-mail cím és jelszó párossal történhet meg. A korábban vagy a fentiek szerint regisztrált szervezetnek
6. Be kell lépnie a belépési e-mail címével és jelszavával.
7. Ha még nem tette meg, le kell tölteni a képesítések kezelése menüpontban megtalálható megfelelési nyilatkozatot, és kitöltés majd kinyomtatás után cégesen aláírva a szükséges mellékletekkel be kell küldeni az OMKT-hoz (ld. a nyilatkozat fejléce és lábléce).
8. Össze kell rendelni a vállalkozásokat a náluk szerződéssel (alkalmazotti vagy megbízásos) rendelkező képesített személyekkela személyzet menüpontban. (Az összerendeléshez szükség van a képesített személy személyes belépési e-mail címére és jelszavára.)
9. A fentiek után a vállalkozás megkapja a hűtőközeg vásárlási, illetve tevékenységi jogosultságot.
10. A kötelezően megadandó e-mail címmel és jelszóval lehet a későbbiekben is bejelentkezni a rendszerbe, és erre az e-mail címre küld az OMKT értesítéseket. A képesítés fenntartásának (automatikus, az IT rendszer által felügyelt) feltételei:
11. Folyamatosan legyen hozzárendelt képesített személy a vállalkozáshoz (amennyiben a hozzárendelt személy törlésre kerül, és nem marad a vállalkozáshoz rendelt képesített személy, a vállalkozás jogosultsága felfüggesztésre kerül a következő hozzárendelésig).
12. A díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése. A képesítés feltételeinek való megfelelés ellenőrzésének módját az OMKT-nak kell meghatároznia. Ennek módjáról a képesített vállalkozások értesítést fognak kapni. A képesített vállalkozások jogosultsága az ellenőrzés előtt is fennáll a beküldött jogérvényes megfelelőségi nyilatkozata alapján. A képesített állapot érvényességét az OMKT (ezen) honlapján lehet ellenőrizni a „jogosultság ellenőrzés” menüpontban.A teljes dokumentum letüöltése pdf formátumban...

Vállalatok képesítése diabemutató...

Vállalatok képesítése diabemutató megnyitása új ablakban...